Dry Needling bij Paarden

Dry needling is een gespecialiseerde behandelmethode die gebruikt wordt door daartoe opgeleide dierenfysiotherapeuten, osteopaten en dierenartsen. Als er tijdens het fysiotherapeutische onderzoek van het paard lokale spierverkrampingen, genaamd triggerpoints, worden gevonden kan er voor gekozen worden om dry needling toe te passen. Het plaatsen van dunne naalden in een triggerpoint kan voor een snelle ontlading zorgen en ontspanning in de spier. Triggerpoints kunnen in alle spieren voorkomen en ontstaan bijvoorbeeld door; trauma, overbelasting, eenzijdige belasting, stress en nog vele andere oorzaken.Ze veroorzaken bij het paard pijnklachten, spanning, bewegingsbeperkingen (kreupelheid) en voorkeurshoudingen (kantelen van het hoofd, aanleuningsproblemen).

Dry needling wordt ook veel in de humane fysiotherapie gebruikt omdat het snel en blijvend resultaat geeft en er niet veel behandelingen nodig zijn. De behandelingen zijn zo goed als pijnloos en wordt over het algemeen niet als vervelend ervaren.

Voor behandelingen, zowel fysiotherapeutische als dry needling behandelingen, moet uw paard schoon en droog worden aangeleverd. Na sommige behandelingen is een paar dagen rustig trainen noodzakelijk. Houd met het maken van een afspraak rekening met eventuele (wedstrijd-) planning.

Voor meer informatie of om een afspraak te maken neem telefonisch contact op of via het contactformulier.